Wii Mini wordt 22 maart gelanceerd: deze games zijn al beschikbaar

Wii Mini gamesOp 22 maart aanstaande lanceert Nintendo de Wii Mini. Dit wordt een kleine, en zeer goedkope, variant van de bestaande Wii. Het mooie van de Wii Mini is dat ook games van je oude Wii gewoon blijven werken. Dit zijn dus al enkele games die nu al beschikbaar zijn, of per 22 maart samen met de Wii Mini worden gelanceerd. Wij hebben enkele Wii Mini games waarvan we hoge verwachtingen hebben alvast op een rijtje gezet.

De beste Wii Mini games per genre

Platform:

Super Mario Galaxy en Super Mario Galaxy 2:

In de Super Mario Galaxy reeks baan je een weg door de vele kleurrijke planeten die de games te bieden hebben. Het doel is om zo veel mogelijk sterren te verzamelen. Die sterren zijn nodig om meer gebieden te bereiken en om uiteindelijk Mario’s aartsrivaal Bowser te verslaan. De geweldige uitwerking van de zwaartekracht en de vele power-ups maken de games een geweldige ervaring voor iedereen.

Action/adventure:

The Legend of Zelda: Twilight Princess en The Legend of Zelda: Skyward Sword:

In de langlopende Legend of Zelda is het altijd de bedoeling de in de titel genoemde prinses Zelda te redden. Zo ook in Twilight Princess en Skyward Sword. Met de Wii-afstandsbediening Plus worden zeer nauwkeurig jouw zwaardvechtkunsten geprojecteerd op het scherm. De werelden waarin de games zich afspelen zijn werkelijk adembenemend, een genot voor het oog. Wel hebben de beide games een T-rating gekregen: adviesleeftijd 13 en ouder.

Fighting:

Super Smash Bros. Brawl:

In Super Smash Bros. Brawl is het doel heel simpel: schakel zo snel mogelijk al jouw tegenstanders uit. Met ongelofelijk veel karakters, wapens en items heeft het spel oneindig veel mogelijkheden. Super Smash Bros. Brawl heeft ook een geweldige multiplayer die heel wat gezellige speelavonden kan verzorgen.

Shooter:

Metroid Prime Trilogy:

Metroid Prime Trilogy is de ultieme shooter voor de Wii Mini. Alle drie games in de Metroid reeks zijn samengevoegd in een geweldig spel waar vooral de fantastische controls een blijvende indruk achterlaten.

Sports:

Wii Sports Resort:

In Wii Sports Resort heb je de keuze tussen twaalf sporten, variƫrende van wielrennen tot zwaardvechten. Het spel oogt simpel, maar heeft ontzettend veel extra levels en andere leuke toevoegingen die het spel zeer hoge replay value geven.

Wii Fit:

Menigeen associeert dit spel met saaie oefeningen, maar niets is minder waar. Wii Fit is een zeer vermakelijk spel met vele leuke minigames die ook nog eens goed zijn voor jouw gewicht en conditie. Let op: voor dit spel heb je een Wii Balance Board nodig.