Vodafone goes ‘Red’

VodafoneVodafone gaat een reeks nieuwe sim-only abonnementen in de markt zetten – de zogeheten red-abonnementen. Wat en hoe precies is nog enigszins in mysterie omhuld. Wat vaststaat is echter dat dit concept vermoedelijk begin maart in Nederland gelanceerd gaat worden.

Het grootste communicatiebedrijf ter wereld dat als sinds 1985 in Groot-Brittannië de mobieltjes laat rinkelen, opereert al bijna 18 jaar binnen de Nederlandse markt. En dat doet het redelijk succesvol: met ruim 4 miljoen Nederlandse klanten is het de op twee na grootste provider van Nederland. Met het nieuwe concept hoopt Vodafone haar marktpositie in ieder geval te verstevigen, zo niet te verbeteren.

Er zullen 3 varianten van het Red-abonnement komen, te weten het ‘Red Essentials’ pakket dat 44 euro per maand gaat kosten -400 belminuten, onbeperkt sms’en en 500MB aan data-, het ‘Red’ pakket van 49 euro – onbeperkt bellen en sms’en, 1GB aan data-, en tot slot de duurste variant ‘Red Super’ dat 65 euro per maand moet gaan kosten en waarmee tevens onbeperkt gebeld en gesms’t kan worden met een datalimiet dat op maar liefst 4GB ligt. De Red Super-abonnementen kennen een theoretische maximumsnelheid van 42Mbps en zijn uitgerust voor 4G. Voor het Red-abonnement en het Essential-abonnement is dit respectievelijk 28,8 Mbps en 14,4Mbps.

Het Red-abonnement zal een sim-only abonnement zijn waarbij de klant zelf een toestel afbetaald. In tegenstelling tot bij KPN is het toestel dan wél eigendom van de klant zelf; naar ons inzien een meer klantvriendelijke optie. Beschikbare telefoons krijgen een classificatie per abonnement welke bepaald hoeveel er bijbetaald moet gaan worden. Zo is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy SIII volledig gratis bij een ‘Red’ abonnement.

Saillant detail is dat Vodafone bij deze nieuwe sim abonnementen een optioneel extra sim kaart voor maar 5 euro gaat aanbieden die 200mb extra data zal moeten verschaffen. Dit zal een kopie zijn van de al aanwezige sim kaart en is bedoeld om te plaatsen in een ander apparaat met 3G-verbinding zoals bijvoorbeeld een tablet.

Overige details laten nog op zich wachten, maar onze interesse is in ieder geval al geprikkeld! Bij onze Britse buren biedt Vodafone al met succes Red-abonnementen aan. Of dat in Nederland ook zo gaat lopen zullen we begin maart in ieder geval ondervinden.