Vergelijk: Samsung S5 versus iPhone 5S

Smartphones zijn ongelooflijk populair. Maar welke keuze moet je maken als je, op het eerste oog vrijwel dezelfde toestellen, wilt aanschaffen? GsmWeblog.nl vergelijkt twee populaire toestellen, de Samsung Galaxy S5 en de Apple iPhone 5S, met elkaar.

Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S
De Samsung Galaxy S5 is momenteel het vlaggenschip van Samsung en opvolger van de populaire Galaxy S4. De iPhone 5S gaat al wat langer mee maar blijft momenteel de topper van Apple. Het toestel wordt naar verwachting na de zomer vervangen door zijn opvolger. Hoe doorstaan beide toestellen de vergelijking?

Design versus specificaties
Daar waar Apple zich altijd al richt op design blinkt de Galaxy S5 uit in specificaties en gewicht. Het gewicht wordt grotendeels gepaald door de materiaalkeuze. De Apple is gemaakt van hoogwaardig aluminium terwijl zijn tegenhanger grotendeels van plastic is vervaardigt.

De Galaxy steekt qua specificaties echter wel met kop en schouder boven zijn concurrent uit: een groter scherm, een hogere resolutie wat resulteert in een hoger aantal pixels per inch, een uitbreidbare opslagcapaciteit (middels een optionele microSD kaart) en 8-megapixel fotocamera.

Capaciteit van de batterij
De Samsung Galaxy heeft een beduidend zwaardere batterij van 2800 mAh tegenover een capaciteit van 1560 mAh van de Apple. De iPhone lijkt echter wel een stuk zuiniger met de batterij om te gaan waardoor de werkelijke batterijduur niet veel van elkaar zal verschillen.

Welke gsm kun je nou het beste kopen? Het volledige artikel lees je op GsmWeblog.nl