De wondere wereld die mobiel internetten heet

Via een smartphone of tablet is de hele wereld bereikbaar. Zag je tot voor kort vooral tieners de hele dag met een mobiel in de hand, nu ontdekken ook steeds meer volwassenen de wondere wereld van het mobiele internet.

Het verleden en de toekomst
Dat we ooit in een wereld geleefd hebben waarin bijna niemand mobiele bereikbaarheid heeft, is tegenwoordig onvoorstelbaar. Toch is het helemaal nog niet zo lang geleden dat een mobiele telefoon alleen weggelegd is voor de ‘happy few’. Wie nu geen mobiele telefoon heeft is óf boven de 70, of onder de 10. En is de oorsprong van de mobiele telefoon bellen? Hedendaagse apparaten kunnen meer dan dat. Ze kunnen foto’s maken, doen dienst als calculator én geven je de mogelijkheid de hele wereld te ontdekken via allerhande apps.

Dagelijks mobiel internetten
angry-bird-angry-birds-are-amazing-32024326-1024-768Steeds meer bedrijven spelen met apps of mobiele websites in op de mobiel internettrend. De populaire apps van de sociale netwerken als Facebook en Twitter en games als Angry Birds kunnen wel eens ingehaald gaan worden door apps voor dagelijkse dingen als het zoeken naar een hotel, het volgen van grote evenementen en het doen van betalingen. Apps die het dagelijkse leven gemakkelijker maken en dus al snel als onmisbaar worden ervaren. Het mobiele internet gaat dus een steeds belangrijkere plek in het leven van consumenten in nemen.

Bedrijven en mobiel internetten
Consumenten besteden gemiddeld twee uur per dag aan mobiel internet, maar ook zakelijk wordt het mobiele internet steeds belangrijker. Dat met een tablet of een smartphone alleen gesurft of ge-e-maild kan worden is achterhaald, de zogenaamde ‘business apps’ zijn enorm in opkomst. De verwachting is dat bedrijven over een paar jaar alle bedrijfsprocessen via mobiel internet gaan uitvoeren. Een interessante markt dus.

Babysitapp?
Het is nog nét niet ontwikkeld, een app die op je kinderen past. Wel is er een trend gaande met een nieuwe doelgroep: kinderen tot een jaar of drie. Zodra papa of mama een smartphone heeft, is een interactief digitaal poppenhuis, zelf auto’s ontwerpen of een educatief spelletje mogelijk. Toch handig, als je even geen tijd voor ze hebt…